Aanhangerrijbewijs dagcursus

3 redenen om jouw aanhangerrijbewijs te halen

Stel: je hebt een autorijbewijs, maar wilt deze zomer graag met de caravan op vakantie. Je hebt echter geen ervaring in het rijden met een aanhanger, of hooguit een incidentele keer wanneer je met een karretje naar de vuilstort reed. Dat is natuurlijk niet voldoende. Het rijden met een aanhanger, zeker in de vorm van een caravan of (grotere) kar, is een heel andere tak van sport. Je hebt er specifieke skills voor nodig, die je niet hebt aangeleerd bij het behalen van je rijbewijs. Wij geven je drie redenen om je aanhangerrijbewijs of rijbewijs BE te halen.

Aanhangerrijbewijs voor de vakantie 

Als echte vakantieganger ga jij natuurlijk vol voor de caravan. Heb je nog nooit met een caravan gereden, dan zal je merken dat het heel anders rijden is met een aanhanger van dergelijk formaat. De caravan overtreft het wettelijke toegestane gewicht van een aanhanger, waarmee je verplicht wordt in het bezit te zijn van een aanhangerrijbewijs. Tijdens de rijlessen voor het rijbewijs BE leer je omgaan met het gewicht en de omvang van een aanhanger, bewust rijden op de buitenspiegels en een andere vorm van parkeren. Elementen die het rijden met caravan extra uitdagend maken.

Werken voor een aannemer of verhuisbedrijf

Werk je voor een aannemer of verhuisbedrijf? Grote kans dat je dan geregeld de aanhanger achter een auto moet spannen. En al evenzo groot is de kans dat je wel eens een controle zult krijgen op het gewicht van de aanhanger. Het is dan geen uitzondering dat je zwaardere voorwerpen vervoert, welke het geheel boven het wettelijk gewicht van de aanhanger, namelijk 750 kilo, kan brengen. Ook kan men kijken naar het gecombineerde gewicht van het voertuig en de aanhanger, welke een limiet van 3.500 kilo kent. Overstijg je de limiet, dan heb je een aanhangerrijbewijs nodig.

Rijden met aanhanger

Een aanhangerrijbewijs geldt dan ook als basis en vereiste voor diverse beroepen. Wil jij je kansen op een baan vergroten? Slaag binnenkort al voor je rijbewijs BE bij Juk Rijopleidingen.

Nog meer controle over je voertuig

Slagen voor je aanhangerrijbewijs heeft ook nog een praktisch voordeel: je skills achter het stuur worden andermaal uitgebreid. Rijden met een aanhanger is voor veel mensen een enorme uitdaging. Denk maar eens aan het achteruit rijden met een aanhanger, inparkeren en het gevoel voor de ruimte in de directe omgeving van het voertuig. Wil jij je skills achter het stuur nog verder verbeteren? Dan is het aanhangerrijbewijs een uitstekende optie. Misschien heb je dit E achter B rijbewijs niet direct nodig, maar wie weet over een aantal jaren wél. In dat geval ben je direct klaar.

Een aanhangerrijbewijs halen kan in één of twee dagen. Dit zijn complete lesdagen waarin je zowel de theorie als praktijk oefent, en vervolgens afsluit met een examen. Voordat je begint aan het rijbewijs BE is het overigens aangeraden om enige ervaring achter het stuur te hebben. Dit zorgt ervoor dat je start met een 1-0 voorsprong, en sneller het rijden met aanhanger onder de knie krijgt.

Anti-slip cursus auto

Proefles aanvragen bij JUK?

Laten we samen de weg op gaan.

LET'S GO!

Schrijf je nu in voor een PROEFLES bij JUK!