Schrijf je in voor onze caravantraining

Wilt u graag met een caravan of aanhanger rijden, maar heeft u nooit het rijbewijs BE gehaald of kunt u wel een opfrisser gebruiken?! Een caravantraining is de ideale voorbereiding op je vakantie. Hoe ziet de caravantraining bij Juk Rijopleidingen eruit?

  • In een halve dag leren manoeuvreren met uw caravan.
  • Hoe rijdt u met een caravan of aanhanger?
  • Hoe rijdt u achteruit een heuvel op zonder te scharen?
  • Heeft uw passagier ook al eens met zo’n combinatie gereden?

Goed kunnen manoeuvreren betekent minder stress, minder kans op schade en dus ook meer genieten van de caravan! Juist daarom kies je voor de cursus caravan rijden.

Duur van deze training varieert vanaf 2 uur tot een halve dag, afhankelijk van het aanvangsniveau. Na deze training zit u met een zekerder en veiliger gevoel achter het stuur. En draait u voor moeilijke manoeuvres uw hand niet meer om. De caravantraining kan zowel met eigen auto + caravan/aanhanger, maar dit kan ook met een combinatie (auto + aanhanger) van de rijschool.

Technische eigenschappen van auto en caravan

Het rijgedrag van de combinatie wordt bepaald door de caravan, door de belading en door de auto die er voor staat. U leert over de eigenschappen van uw auto en caravan en over de invloed ervan op het rijgedrag. De caravantraining kan ook als onderdeel van het aanhangerrijbewijs worden uitgevoerd.

Het karakter van de versnellingen

Het maakt in de trekeigenschappen veel uit of u een voorwiel-, achterwiel- of ‘all wheel’- aangedreven auto heeft. Tijdens de training leggen we de voor- en nadelen hiervan uit. En de invloed van het ‘koppel’ in relatie tot het toerental en hoe u met een juiste keuze van de versnellingen brandstof  kunt besparen.

Juiste belading een vereiste

Het rijgedrag wordt positief beïnvloed door een goede gewichtsverdeling, goede schokdempers en een juiste bandenspanning. Het technische deel ronden we af met voorlichting over de banden en elektrische aansluiting.

Juist aan- en afkoppeling

Een caravan moet veilig aan de trekauto vast zitten. We staan daarom uitvoerig stil bij de juiste kogeldruk, de stabilisator, de bevestiging van de losbreekrem en ABS. Ook nemen we met u de juiste wijze van aan- en afkoppelen door. Brengt u een partner mee? Dan laten we die ook eens aan- en afkoppelen!

Leren manoeuvreren met uw caravan

Caravan rijden is vooruit zien! Ver vooruit kijken voorkomt verkeerd rijden en moeten omdraaien… als dat nog kan tenminste! U maakt het uzelf makkelijk met een aantal oefeningen en trucs die u op deze training leert. Zoals over een lange afstand achteruitrijden een linker- en rechterbocht achteruitrijen. Ook uw passagier krijgt uitgebreid de tijd om deze oefeningen te doen en leert tevens hoe deze buiten de auto het beste aanwijzingen kan geven.

Handige tips voor rijden in het verkeer

Tijdens deze training besteden we ook aandacht aan tips om met de caravan veilig door het verkeer te sturen. Daar zijn we tenslotte rijschool voor! Hoe om te gaan met windstoten, files, vrachtwagens, hellingen, aquaplaning, spoorvorming, meerdere rijstroken en met de juiste snelheden. Ook leert u wat de juiste handeling is, mocht de caravan toch gaan slingeren!

Caravantraining gehaald? Certificaat als bewijs

U ontvangt na afloop van deze training een handzaam boekje inclusief diverse tips en een certificaat als bewijs van uw investering in verkeersveiligheid!

Bij deze begeleiding word je geleerd om de combinatie onder controle te krijgen en te houden. Je krijgt wat tips en trucs mee om netjes en veilig door het verkeer te begeven en om achteruit te manoeuvreren. In deze begeleiding zal speciale aandacht gegeven worden aan punten waarvan uzelf vindt dat ze lastiger zijn. 

caravantraining

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE CARAVANTRAINING

Vraag een caravantraining aan voor jezelf of voor een ander.

Klanten vertellen

“Fantastische Rijschool! Hele goede begeleiding gehad. De lessen zijn altijd hartstikke gezellig door de super toffe rijinstructeur Bas! Kijk niet verder hier moet je wezen! Absolute aanrader.”
Boris Briltil
“Afgaande op de snelle reactie op mijn vragen per mail en de positieve recensies, een E achter B dagcursus met examen bij Bas gepland. Na 13 jaar weer in een lesauto is even wennen maar met de professionele houding en duidelijke uitleg van Bas in 1 keer geslaagd.”
Reinder Oldehove
“Bas is een goede instructeur, van zijn tips en feedback kan je veel van leren en hij is ook nog eens vrolijk en vriendelijk. Heb echt een geweldige tijd gehad en ontzettend veel geleerd. Zeker een aanrader!”
LianneWinsum
“Bas doet er alles aan om je klaar te stomen voor het rijexamen. Hij denkt altijd met je mee en is flexibel. Hij doet zijn best om zich in je te verplaatsen en heeft zowel veel theoretische als praktijk kennis die hij graag op je overbrengt.”
Bente Groningen

Schrijf je in voor onze caravantraining

Vraag een caravantraining aan voor jezelf of voor een ander.

LET'S GO!

Schrijf je nu in voor een PROEFLES bij JUK!