pexels-tobi-620335

Hoe ziet een eerste rijles eruit?

Wanneer je ouder wordt, wil je niet meer afhankelijk zijn van anderen. Daarom willen velen gaan voor een rijbewijs. Ik vind dit niet sterk en dekt de lading naar mijn idee ook niet. Persoonlijk zou ik eerder kiezen voor: Je kunt zelfstandiger worden door jouw eigen rijbewijs te halen bij Juk Rijopleidingen. Een eerste rijles kan even spannend zijn, omdat dit jouw eerste kennismaking is met het autorijden. Maar, wij gaan ervoor zorgen dat jouw eerste rijles goed verloopt.

Eerste keer in de auto

Voordat jouw eerste rijles begint, zal jij kennismaken met jouw instructeur. Die zal jou vertellen wat er gaat gebeuren. Tijdens deze kennismaking kan jij ook al vragen stellen, mocht je deze hebben. Wanneer alles besproken is, mag je instappen in de lesauto. Nadat je bent ingestapt zal je bezig gaan met de auto afstellen op basis van jouw lichaam, zodat jij veilig en comfortabel in de auto kan zitten. Tijdens jouw eerste rijles moet je de volgende onderdelen goed afstellen:

  • De stoel: Jij zal de stoel moeten afstellen, zodat jij met de voeten bij de pedalen kan en alles goed kan zien.

  • Het stuur: Wanneer jij het stuur afstelt, dan moeten jouw polsen boven op het stuur kunnen rusten.

  • Spiegels: De spiegels stel jij zo in, dat jij de situatie rondom de auto in de gaten kan houden.

Als je dit allemaal hebt gedaan, dan ben je klaar om je gordel om te doen en te gaan rijden. Tijdens jouw eerste rijles kan het even wennen zijn hoe je stuurt, hoe hard je de pedalen indrukt en hoe je door de bocht gaat. Daarnaast moet je ook rekening houden met met de koppeling en het schakelen van de auto. Soms wil iemand niet zelf schakelen. Dan kan je kiezen om een automaat rijbewijs te halen. Wil je een automaat rijbewijs halen? Dan kan je bij Juk Rijopleidingen ook rijlessen in een automaat krijgen. Wil jij meer weten over automaat rijden? Dan kun je contact met ons opnemen via jukrijopleidingen.nl.

Geen reden om zenuwachtig te zijn

Het kan even spannend zijn wanneer jij iets voor het eerst gaat doen, en zo geldt dat ook voor jouw eerste rijles. Maar, daar hoef jij je helemaal geen zorgen over te maken. Wij zorgen ervoor dat jij een veilige rit tegemoet gaat. Niet iedereen leert op hetzelfde tempo als een ander, daarom anticipeert Juk Rijopleidingen op jouw tempo. Wanneer jij klaar bent, gaan wij samen kijken naar een geschikt aantal rijlessen. Zo kan jij zonder stress rijlessen volgen en zorgen wij dat jij jouw rijexamen haalt. Mocht je tegen dingen aanlopen, of heb je moeite met bepaalde onderdelen? Schroom dan niet en praat met jouw instructeur. Wij zijn bereid te luisteren naar jou en kunnen jou helpen om toch jouw rijbewijs te halen, zonder dat er bepaalde hordes op de weg staan.

Wil jij jouw eerste rijles inplannen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en samen plannen we dan een proefles in. Je kan ons bereiken via jukrijopleidingen.nl.

Anti-slip cursus auto

Proefles aanvragen bij JUK?

Laten we samen de weg op gaan.

LET'S GO!

Schrijf je nu in voor een PROEFLES bij JUK!