Haal snel je theorie

Online via JUK Rijopleidingen

Auto theorie halen

Ben je volop bezig met het halen van je rijbewijs, dan weet je dat de auto theorie het eerste onderdeel is waarvoor je moet slagen. Het CBR theorie examen bestaat uit drie delen:

  • Gevaarherkenning;
  • Verkeerskennis;
  • Verkeersinzicht.

Starten met de theorie voor het autorijbewijs mag al vanaf je 16e, terwijl je vanaf 16,5 jaar kunt beginnen met praktijklessen. Zodra je 17 bent kan je de theorie- en het praktijkexamen afleggen. Slagen voor beide onderdelen kan dus al terwijl je 17 jaar bent, maar tot je 18e moet je met een begeleider of coach naast je rijden.

Slagen voor je auto theorie? Daar helpen we je bij Juk Rijopleidingen graag bij.  

Auto theorie oefenen

Bij Juk Rijopleidingen adviseren we kandidaten altijd om de auto theorie gelijktijdig met de praktijklessen te volgen. De kennis die je hieruit opdoet, kan je in de praktijk namelijk direct testen. Dat is prettig voor jou en voor medeweggebruikers. Oefenen voor je theorie examen kan op verschillende manieren. Zelfstudie met iTheorie is een prettige en laagdrempelige manier om je kennis te toetsen. Binnen meerdere modules leer je steeds een beetje meer bij, en na afloop van de module kan je direct de test afnemen om te kijken of je alle lesstof goed hebt opgenomen.

iTheorie is een complete theorie-opleiding en bestaat uit een compleet digitaal theorieboek, met maar liefst 50 theorie-examens, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms voor de praktijkles. iTheorie kan via de PlanGo leerlingapp worden gekoppeld aan je leerling-account.

De prijs van een iTheoriepakket bedraagt €69,-.

Wat is Gevaarherkenning?

Gevaarherkenning draait om het tijdig herkennen, opmerken en voorspellen van potentieel gevaarlijke situaties. Ook het vermogen tot anticiperen en juist handelen vormt hierop een onderdeel. Dit wordt evenwel getest in de praktijk. Voor het onderdeel gevaarherkenning krijg je per vraag 8 seconden de tijd om te antwoorden; precies genoeg om een goede inschatting te maken. Van de 25 vragen uit de module gevaarherkenning moet je tenminste 13 goed beantwoorden.

Verkeerskennis toetsen

Binnen de module verkeerskennis wordt de theoretische kennis getoetst. Het draait onder meer om voorrangregels, rotondes, toegestane snelheden, invoegen en strepen op de weg. Wat is de betekenis en waar moet je per situatie op letten? Verkeerskennis wordt op verschillende manieren getoetst, namelijk door middel van meerkeuzevragen, sleep- en aanwijsvragen en opties waar je een getal moet invullen. Van de 12 vragen moet je er tenminste 10 goed beantwoorden.  

Wat is Verkeersinzicht?

In hoeverre ben je in staat om naar vermogen en inzicht een niet geregelde of alternatieve situatie te managen? Dit valt onder het onderdeel verkeersinzicht. Ook hier is anticiperen een belangrijk aspect, en dit wordt wel degelijk binnen het theorie examen getoetst. Is een verkeerssituatie plotseling veranderd, dan moet je hierop inspelen. Van de 28 vragen moet je minimaal 25 goed beantwoorden.

Starten met auto theorie

Wil jij slagen voor je CBR theorie examen? Dankzij onze actieve begeleiding ben je verzekerd van een super hoge slagingskans. Zowel binnen je zelfstudie als tijdens de praktijklessen zullen we theoriekennis toetsen aan de praktijk. Volg alles binnen je leerling app en slaag binnenkort voor je auto theorie. 

Waar jij komt te zitten

Auto theorie
Rijschool Groningen

Laten we samen de weg op gaan!

Vraag een proefles aan

Klanten vertellen

“Fantastische Rijschool! Hele goede begeleiding gehad. De lessen zijn altijd hartstikke gezellig door de super toffe rijinstructeur Bas! Kijk niet verder hier moet je wezen! Absolute aanrader.”
Boris Briltil
“Afgaande op de snelle reactie op mijn vragen per mail en de positieve recensies, een E achter B dagcursus met examen bij Bas gepland. Na 13 jaar weer in een lesauto is even wennen maar met de professionele houding en duidelijke uitleg van Bas in 1 keer geslaagd.”
Reinder Oldehove
“Bas is een goede instructeur, van zijn tips en feedback kan je veel van leren en hij is ook nog eens vrolijk en vriendelijk. Heb echt een geweldige tijd gehad en ontzettend veel geleerd. Zeker een aanrader!”
LianneWinsum
“Bas doet er alles aan om je klaar te stomen voor het rijexamen. Hij denkt altijd met je mee en is flexibel. Hij doet zijn best om zich in je te verplaatsen en heeft zowel veel theoretische als praktijk kennis die hij graag op je overbrengt.”
Bente Groningen

LET'S GO!

Schrijf je nu in voor een PROEFLES bij JUK!