pexels-s-von-hoerst-2676096

Het verschil tussen losse lessen en een rijlespakket

Als je op het punt staat om te beginnen met het behalen van jouw rijbewijs, moet je jezelf afvragen of je dat wil doen door middel van het nemen van losse lessen of dat je een rijlespakket neemt. Deze keuze kan best lastig zijn. In de lespakketten zitten natuurlijk standaard een aantal rijlessen, veelal inclusief tussentijdse toets en rijexamen. Je kunt je echter afvragen of je zoveel lessen nodig hebt en of jij wilt deelnemen aan de tussentijdse toets. Je kan jezelf afvragen of je wel zoveel lessen nodig hebt die in het pakket zitten, of ze wel de goede prijs rekenen en of je wel of niet een tussentijdse toets nodig hebt. In deze blog wordt er ingegaan op de voor- en nadelen van het nemen van een rijlespakket of losse lessen.

Rijlespakket

Bij een rijlespakket betaal je één prijs voor meerdere diensten. Juk Rijopleidingen heeft een aantal verschillende pakketten voor autorijlessen in huis, namelijk:

  • Basis voor €1125,-
  • Standaard voor €1735,-
  • Compleet voor €2140,-

Hoe duurder het pakket, hoe meer je ook krijgt. In het basispakket krijg je 15 uur rijles (10 x 90 minuten), het CBR-rijexamen en toegang tot de leerlingapp. In de leerlingapp kan je veel dingen zelf regelen, zoals het inplannen van jouw lessen. In het standaardpakket krijg je 22,5 uur rijles (15 x 90 minuten), een tussentijdse toets bij het CBR, het CBR-rijexamen en toegang tot de leerlingapp. Bij het compleet pakket krijg je 30 uur rijles (20 x 90 minuten), een tussentijdse toets bij het CBR, het CBR-rijexamen en toegang tot de leerlingapp.

Het voordeel van een pakket is dat je van tevoren weet dat je een vaste prijs kwijt bent voor het pakket. Je hebt dan alles wat je nodig hebt voor het behalen van je rijbewijs in één. Echter, is het wel lastig in te schatten hoeveel lessen je nodig hebt. Als je realistisch kijkt, halen de meeste mensen hun rijbewijs niet met het basispakket. Volgens het CBR is het gemiddelde aantal lesuren dat iemand nodig heeft voor het halen van zijn of haar rijbewijs 43 uur. Je kan er dan voor kiezen om je rijlespakket aan te vullen met losse lessen. Een ander nadeel is dat je soms dingen in je pakket hebt die voor jou niet nodig zijn, zoals een tussentijdse toets.

Losse lessen

Naast de rijlespakketten worden er ook losse lessen aangeboden. Op deze manier betaal je per les die je afneemt. Het grote voordeel hiervan is dat je veel vrijheid hebt. Je zit nergens aan vast, kan dus zo switchen van rijschool als bijvoorbeeld de instructeur en jij geen goede band hebben en bepaald zelf hoeveel lessen je neemt. Het nadeel hiervan is wel dat als je vaak switcht van rijschool er geen band tussen jou en je instructeur ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de instructeur minder goed jouw verbeterpunten kan herkennen en dus minder goed advies kan geven. Een ander voordeel is dat je per les betaalt. Dus mocht je het bedrag voor een pakket niet bij elkaar hebben, dan is dat geen probleem. Je moet er dan wel rekening mee houden dat er nog kosten voor het examen en een eventuele tussentijdse toets bijkomen. De prijzen voor losse lessen en losse examens voor een schakelauto zijn:

  • Proefles 90 minuten: €82,50
  • Rijles 90 minuten: €82,50,-
  • CBR Praktijkexamen: €275,-
  • CBR Tussentijdse Toets (TTT): €220,-

Weet je nog niet zeker of je losse lessen of een lespakket wilt afnemen bij Juk Rijopleidingen? Geen probleem, wij adviseren je graag. Neem contact met ons op via de volgende link: https://jukrijopleidingen.nl/home/contact.

Anti-slip cursus auto

Proefles aanvragen bij JUK?

Laten we samen de weg op gaan.

LET'S GO!

Schrijf je nu in voor een PROEFLES bij JUK!