Auto Slipcursus

Altijd al eens willen leren hoe te reageren tijdens een noodsituatie? Maak op de baan kennis met de (on)mogelijkheden in het verkeer. Vrijwillig, leuk en een echte uitdaging: de auto slipcursus. 

Je rijbewijs al in de pocket, maar je wilt graag meer doen met je skills. Dat kan! Hoe maak je een goede noodstop? Kan je een voor- of achterwielslip nog oplossen?
 
Iets dat veelal een slipcursus wordt genoemd, zou eigenlijk een anti-slipcursus genoemd moeten worden. Tijdens een dergelijke cursus leer je hoe in je een noodsituatie wel en vooral hoe je niet zou moeten reageren. Tijdens deze cursus rijd je met je eigen auto zodat je dan ook leert hoe je eigen auto in die speciale omstandigheden kan reageren. De oefeningen tijdens deze training zijn zodanig gemaakt dat er geen onnodige slijtage zal optreden. Je auto is gewoon verzekerd en leasemaatschappijen veelal achter een training als deze. Er zal worden ingegaan op bewustwording, trainen van je rijvaardigheid en controle van de auto. Leer omgaan met de beperkingen van jezelf en je voertuig. Leer gebruik maken van hulpsystemen als ABS en ESP.
 
Met gebruik van de huidige techniek die in een moderne auto is te vinden, zullen we tijdens de training de volgende onderdelen behandelen:
  • Botsvermijdingsmanoeuvre;
  • Gladde wegdelen;
  • Slip control.
 
Botsvermijdingsmanoeuvre. 
Deze oefening maakt je bewust van van de relatie tussen snelheid en remafstand. Tijdens deze oefening maken we meerdere keren een noodstop, bij diverse snelheden. Het verschil in totale stopafstand is enorm! Daarnaast leer je het verschil tussen hard remmen en het maken van een echte noodstop. Er is gebleken dat er tijdens een noodsituatie over het algemeen niet hard genoeg geremd wordt met als gevolg dat de remweg langer wordt. Door tijdens deze training te oefenen hoe je een goede noodstop maakt, i.c.m. ABS, kun je hier beter op reageren kunnen en ervaar je de voordelen van ABS en ESP, namelijk dat je in staat bent tijdens het remmen te kunnen uitwijken.
 
Gladde helling i.c.m. een gladde bocht.
Wat gebeurt er met een auto als je te hard de bocht in gaat?
We leren het je tijdens de slipcursus auto! Door middel van een speciale epoxylaag wordt de baan glad gemaakt, waardoor er eerder gripverlies zal optreden. Daardoor kun je op lage snelheid ervaren hoe het is om ’te hard’ de bocht in te gaan. Wat kan je nog doen in die situatie? Wat is de juiste manier van handelen? En wat is jouw reactie in een dergelijke situatie? Erg goed om te leren hoe jijzelf, maar vooral ook de auto reageert. Een combinatie onderdeel van kijken, waarnemen, reageren, corrigeren en herstellen.
 
Verschuifplaat op glad wegdek. (Slip control)
De leukste oefening tijdens de auto slipcursus! Tijdens dit onderdeel van de training zal de auto door middel van een hydraulische schuifplaat dwars de gladde baan op geduwd worden. Aan jou de taak als bestuurder ervoor te zorgen dat de auto weer in het gareel komt en de auto uit de slip gehaald wordt en recht van de baan af komt. Ook hierbij is het belangrijk om te leren hoe de auto maar ook jijzelf reageert in zo’n situatie.
 
Deze rijvaardigheidstraining wordt geboekt per auto. Dit betekent dat je zelf kan bepalen of je deze training alleen doet, of dat je hem deelt met een vriend, vriendin, broer, zus, collega, etc. Dat scheelt natuurlijk in de kosten, maar dan zullen ook de rij-beurten tijdens de slipcursus gedeeld moeten worden natuurlijk. De trainingen worden gegeven op de prachtige baan van Rijvaardigheidscentrum Lelystad.
Anti-slip cursus auto

Maak op de baan kennis met de (on)mogelijkheden in het verkeer.

Vraag een slipcursus aan voor jezelf of voor een ander.

Klanten vertellen

“Fantastische Rijschool! Hele goede begeleiding gehad. De lessen zijn altijd hartstikke gezellig door de super toffe rijinstructeur Bas! Kijk niet verder hier moet je wezen! Absolute aanrader.”
Boris Briltil
“Afgaande op de snelle reactie op mijn vragen per mail en de positieve recensies, een E achter B dagcursus met examen bij Bas gepland. Na 13 jaar weer in een lesauto is even wennen maar met de professionele houding en duidelijke uitleg van Bas in 1 keer geslaagd.”
Reinder Oldehove
“Bas is een goede instructeur, van zijn tips en feedback kan je veel van leren en hij is ook nog eens vrolijk en vriendelijk. Heb echt een geweldige tijd gehad en ontzettend veel geleerd. Zeker een aanrader!”
LianneWinsum
“Bas doet er alles aan om je klaar te stomen voor het rijexamen. Hij denkt altijd met je mee en is flexibel. Hij doet zijn best om zich in je te verplaatsen en heeft zowel veel theoretische als praktijk kennis die hij graag op je overbrengt.”
Bente Groningen

Maak op de baan kennis met de (on)mogelijkheden in het verkeer.

Vraag een slipcursus aan voor jezelf of voor een ander.

LET'S GO!

Schrijf je nu in voor een PROEFLES bij JUK!