pexels-fauxels-3184317

Wat is een theoriedagcursus?

Heb jij moeite met leren? Of wil jij graag snel je theorie toets halen? Misschien is een theoriedagcursus dan iets voor jou! Je hebt het vast wel eens gehoord: iemand die in één dag zijn auto theorie heeft gehaald. Nu vraag jij je af, hoe kan dat? Dit kan door middel van een theoriedagcursus, ook wel een spoedcursus genoemd. Hierbij is het mogelijk om in een dag het theorie-examen te halen. Dit scheelt veel tijd in vergelijking met wanneer je het examen over langere tijd leert. Op de desbetreffende dag ga jij samen met ongeveer 10 tot 40 leerlingen aan de slag om het theorie-examen te halen. Als het allemaal goed verloopt heb jij aan het eind van de dag het papiertje in handen. Dit kan ook erg handig zijn als jij het rijbewijs snel nodig hebt voor bijvoorbeeld werk.

Hoe ziet de theoriedagcursus eruit?

De theoriedagcursus is, zoals de naam suggereert, één dag lang. Je begint vaak vroeg in de ochtend, meestal om zeven uur ’s ochtends, met een groep van 10 tot 40 mensen. Vaak ben je een dagdeel (vier uur) bezig met het leren van de theorie voor het CBR-examen. Het leren van de theorie gaat voornamelijk via ezelsbruggetjes. De gehele groep krijgt les van dezelfde docent en leert tegelijkertijd de theorie. De docent behandelt de theorie zoals het wordt getoetst bij het CBR. Hierdoor ben je op de juiste manier voorbereid voor het examen. Na de lunch gaat de hele groep naar het CBR om het theorie-examen te maken. Nadat de toets is afgerond, krijg jij direct te horen of je bent geslaagd of niet.

Voor- en nadelen van een theoriedagcursus

De theoriedagcursus klinkt heel mooi, echter zijn er ook een paar mogelijke nadelen. Hieronder staan kort de voor- en nadelen van een theoriedagcursus.

Voordelen theoriedagcursus

  • Als je het examen haalt ben je in een keer klaar en kost het weinig tijd.

  • Er wordt gebruik gemaakt van handige ezelsbruggetjes waardoor je de stof op dat moment gemakkelijk onthoudt.

  • Het kan handig zijn als het rijbewijs snel gehaald moet worden voor bijvoorbeeld werk.

  • Wanneer je moeite hebt met leren, is dit de ideale oplossing.

Nadelen theoriedagcursus

  • Doordat je de stof niet herhaalt, kan het zijn dat het langetermijngeheugen het niet onthoudt.

  • De kosten zijn vaak vrij hoog (tussen de €100 – €170).

  • Als je het niet haalt, kost het meer tijd en geld.

  • Er zijn weinig aanbieders voor het motortheorie-examen.

Het grootste nadeel van een de dagcursus is het feit dat je de theorie niet echt leert. Je bent bezig met ezelsbruggetjes waardoor jij het op die dag wel onthoudt, maar na een paar weken kan het zijn dat je het niet meer weet. Wanneer het theorie-examen op de normale manier geleerd wordt, is de kans groter dat de theorie je beter bij blijft. Hier heb je later meer profijt van. Voornamelijk omdat er tijdens het praktijkexamen ook mogelijk theorie vragen gesteld worden en ook later in het verkeer.

 

Vragen over hoe de theoriedagcursus eruitziet? Of over de voor- en nadelen? Wij staan altijd open voor vragen. Neem contact met ons op via jukrijopleidingen.nl.

Anti-slip cursus auto

Proefles aanvragen bij JUK?

Laten we samen de weg op gaan.

LET'S GO!

Schrijf je nu in voor een PROEFLES bij JUK!