pexels-justin-hamilton-142853

Wat is een tussentijdse toets?

Je bent al een tijd bezig met de rijlessen en vraagt je toch wel af waar je op dit moment staat. Dan zou jij dus een tussentijdse toets kunnen doen. Een tussentijdse toets is een toetsing bij het CBR, hier worden jouw vaardigheden getoetst en krijg je feedback over wat je nog moet oefenen. Deze toetsing kan aangevraagd worden door de rijschool. Dit proefexamen zal, net als bij het gewone rijexamen, 55 minuten duren. Daarnaast zal jij bij het oefenexamen getoetst worden op de onderdelen die ook voorkomen in het gewone rijexamen. Zo kan jij alvast wennen aan de examensituatie en ervaar je hoe het echte rijexamen gaat. Met de tussentijdse toets heb je ook de mogelijkheid om de bijzondere verrichtingen te doen. Wanneer je dit haalt tijdens jouw tussentijdse toets, dan krijg je vrijstelling voor het echte examen. Dit neemt voor veel leerlingen wat extra spanning of druk weg, zodat ze zich kunnen focussen op het rijden en besturen van de auto

Als jij naar de tussentijdse toets gaat, is het altijd belangrijk om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen met daarbij jouw uitnodiging voor deze toetsing. Daarnaast neem je ook een zelfreflectieformulier mee. Dit is een formulier dat je vooraf invult, om jouw eigen ontwikkeling te beoordelen. Dit neem je dan mee naar je toetsing, zodat jij dit samen met jouw examinator kunt bespreken. Hierdoor kan je gelijk twee perspectieven met elkaar vergelijken. Dit formulier zal verder geen invloed hebben op de uitslag van het examen.

Waarom zou je een tussentijdse toets doen?

Voor jij een keuze maakt, wil je natuurlijk wel weten of het ook werkt. Er kan gezegd worden dat de tussentijdse toets een positieve bijdrage levert. Het slagingspercentage van examenkandidaten die dit oefenexamen gedaan hebben ligt op 60%, terwijl kandidaten die deze toetsing niet hebben gedaan voor maar 47% slaagt bij het eerste rijexamen.

Naast de hogere slagingskans zijn er ook andere voordelen die jij meeneemt naar het echte examen. Speciaal voor jou hebben we deze op een rijtje gezet:

  • Je ziet vooraf hoe alles werkt in het examencentrum.

  • Je ervaart hoe een examen bij het CBR zal gaan.

  • Je krijgt te horen wat een examinator van je verwacht tijdens het rijexamen.

  • Je krijgt tips mee, waarin jij nog moet groeien om jouw rijexamen te kunnen halen.

  • Je gaat met een goede voorbereiding richting het echte examen.

Deze bruikbaarheden zouden uiteindelijk moeten bijdragen aan een situatie, waarin jij met minder of geen stress het rijexamen kunt halen.

Wat kost een tussentijdse toets?

Dan komen wij toch weer op het onderwerp, waar we niet omheen kunnen. Namelijk, de kosten van de tussentijdse toets. In 2022 kost deze toetsing net als het gewone rijexamen bij het CBR €122,50. Dit bedrag maakt de rijschool over aan het CBR. Naast dat het CBR geld vraagt voor de toetsing, kan de rijschool ook kosten in rekeningen brengen. Deze kosten zijn vooral voor de administratie, het gebruik van het voertuig, de aanwezigheid van de instructeur en de mogelijke extra rijles vlak voor het examen.

Wil jij meer weten over de tussentijdse toets? Of wil jij samen met Juk Rijopleidingen jouw rijexamen halen? Neem dan contact met ons op via jukrijopleidingen.nl.

Anti-slip cursus auto

Proefles aanvragen bij JUK?

Laten we samen de weg op gaan.

LET'S GO!

Schrijf je nu in voor een PROEFLES bij JUK!