Haal binnen no-time jouw

Motorrijbewijs in Groningen

Motorrijbewijs Groningen

Wil jij je motorrijbewijs halen in Groningen? Genieten van je vrijheid, dat is wat het motorrijbewijs je brengt. Voordat het zover is, moet je natuurlijk nog wel motorrijles nemen. En waar kan je dat beter doen dan bij Juk Rijopleidingen? Het motorrijbewijs is bekend als rijbewijs A, maar wist je dat er ook een rijbewijs A1 en A2 bestaat? Voordat je op de zwaarste motoren mag rijden, moet je diverse stadia doorlopen. Wij helpen je daar graag bij. Slagen voor je motorrijbewijs in Groningen doe je hier.

Motorrijbewijs halen

Wanneer je iets écht wilt, dan wil je graag direct beginnen. Start daarom vandaag met aan je rijbewijs A, A1 of A2. Voor welk rijbewijs jij in aanmerking komt, dat is afhankelijk van je leeftijd en ervaring op de motor. Ook is het praktijkexamen opgedeeld in een AVB en AVD gedeelte. AVB staat voor algemene voertuigbeheersing, en AVD staat voor algemene verkeersdeelname. Hoe zit het verder met de verschillende categorieën van het motorrijbewijs?

Rijbewijs A1 – 125CC

Het rijbewijs A1 is voor de lichtste motorklasse. Vanaf je 17e jaar mag je starten met de theorie en hier ook een examen voor afleggen, welke 1,5 jaar geldig is. Ook mag je vanaf je 17e starten met de praktijk, ook wel bekend als de Algemene Voertuigbeheersing (AVB). Voordat je echter praktijkexamen mag doen, moet je wachten tot je 18 jaar bent geworden. Om het AVD te mogen doen moet je beschikken over een theorie examen en certificering AVB.

Rijbewijs A2 – Rechtstreeks

Rijlessen voor het motorrijbewijs A2 mag je nemen vanaf je 20e. Een rijles volgen op de openbare weg? Dan moet je beschikken over een autorijbewijs of geslaagd zijn voor je theorie examen. Dat theorie examen motor mag overigens al doen vanaf je 17e. Let er wel op dat de certificering slechts 1,5 jaar geldig is. Zowel het AVB als AVD examen (praktijk) zijn af te nemen vanaf de leeftijd 20 jaar.

Rijbewijs A – onbeperkt vermogen

Vanaf je 21e mag je motorrijlessen volgen in de praktijk. Rijles op de openbare weg? Dan moet je in het bezit zijn van de theorie motor. Ben je 24 jaar of ouder, dan is een autorijbewijs voldoende om rijlessen op de openbare weg te volgen. Vanaf je 21e mag je deelnemen aan het theorie en praktijk examen.

Haal je voor je 24e jaar het Rijbewijs A onbeperkt vermogen, dan krijg je een Code 80 vermelding op je rijbewijs. Dat betekent dat je uitsluitend op motoren met drie wielen mag rijden. De Code 80 vermelding vervalt na 2 jaar of zodra je 24 jaar bent geworden. 

Jouw lesmotor:

Suzuki SV650

Lesmotor

Waarom JUK?

Motorrijles

Laten we samen de weg op gaan!

Begin direct met een intakeles “Try the Bike”

Juk Rijopleidingen is actief in:

Motorrijles Groningen

Je motorrijbewijs halen in Groningen? Volg je motorrijles bij Juk Rijopleidingen. De start van je motorrijopleiding is ook meteen de start van je nieuwe hobby. Met het rijbewijs A1 ben je klaar om de weg op te gaan. Dit kan al vanaf 17-jarige leeftijd, maar je kunt natuurlijk beginnen met motorrijden wanneer jij dat wilt!

Voertuigbeheersing motor

Wanneer je graag zou willen beginnen met motorrijden, is het belangrijk dat je de juiste vaardigheden aangeleerd krijgt. Om dit goed aan te leren, ben je hier aan het juiste adres. De motor is het meest efficiënte vervoermiddel en daarnaast is voor veel mensen is motorrijden een fijne vrijetijdsbesteding.

Rijles motor in Groningen

Alles draait om je voertuigbeheersing en vaardigheden. Juk Rijopleiding beschikt over een eigen parcours om laagdrempelig de motor te leren beheersen. Vervolgens gaan we natuurlijk de weg op, om ook reële verkeerssituaties te herkennen. De ring rondom Groningen, de buitenwijken als Paddepoel en het Oosterpark, maar ook de provinciale wegen komen op je pad. Elke motorrijles duurt 90 minuten. Voldoende tijd om je perfect voor te bereiden op het AVB Examen.

AVB Examen

Wil je deelnemen aan het AVB Examen? Welk motorrijbewijs je kan halen is afhankelijk van je leeftijd. Er zijn 3 rijbewijzen voor de motor. Categorie A1 (tot 125cc maximaal 11KW). Categorie A2 (maximaal 35KW) of A-rijbewijs (onbeperkt vermogen). Je kan al beginnen met motorrijden vanaf de leeftijd van 17 jaar. Vanaf je 18e kan je deelnemen  en slagen voor het A1 rijbewijs.  

Jouw Lesmotor

Lesmotor

Waarom JUK?

Klanten vertellen

“Fantastische Rijschool! Hele goede begeleiding gehad. De lessen zijn altijd hartstikke gezellig door de super toffe rijinstructeur Bas! Kijk niet verder hier moet je wezen! Absolute aanrader.”
Boris Briltil
“Afgaande op de snelle reactie op mijn vragen per mail en de positieve recensies, een E achter B dagcursus met examen bij Bas gepland. Na 13 jaar weer in een lesauto is even wennen maar met de professionele houding en duidelijke uitleg van Bas in 1 keer geslaagd.”
Reinder Oldehove
“Bas is een goede instructeur, van zijn tips en feedback kan je veel van leren en hij is ook nog eens vrolijk en vriendelijk. Heb echt een geweldige tijd gehad en ontzettend veel geleerd. Zeker een aanrader!”
LianneWinsum
“Bas doet er alles aan om je klaar te stomen voor het rijexamen. Hij denkt altijd met je mee en is flexibel. Hij doet zijn best om zich in je te verplaatsen en heeft zowel veel theoretische als praktijk kennis die hij graag op je overbrengt.”
Bente Groningen

Try the bike

€85
Intakeles Motor (90 minuten)
Ervaar hoe het is om motor te rijden

Motor Plus

€1595
18 uren motorrijles (12 x 90 minuten)
Examen AVB (Voertuigbeheersing)
Examen AVD (Verkeersdeelname)

Motorrijbewijs halen in Groningen

De rijlessen om je motorrijbewijs te halen zijn natuurlijk cruciaal. De juiste beheersing zorgt ervoor dat je AVB examen een stuk makkelijker wordt. Om de vaardigheden en voertuigbeheersing van de motor goed aan te leren, ben je hier aan het juiste adres. We beschikken overigens ook over de Try The Bike methode. Zo kan je laagdrempelig ontdekken over motorrijden echt iets voor je is.  

De motor is het meest efficiënte vervoermiddel en daarnaast zien veel mensen motorrijden als een fijne vrijetijdsbesteding. Kies bij Juk Rijopleidingen uit verschillende pakketten om snel te slagen voor je motorrijbewijs in Groningen.

Tarieven A 2023

De tarieven en pakketten zijn per 01-01-2024 gewijzigd. 

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW 

Benieuwd naar de tarieven voor het motorrijbewijs? Of het volledige tarievenoverzicht? Die vind je hier

Een motorrijles duurt anderhalf uur (90 minuten)

Je mag starten met motorrijles vanaf de leeftijd van 17 jaar.*

Er zijn 3 rijbewijzen voor de motor:

Categorie A1 (tot 125cc maximaal 11KW). (18-20 jaar)
Categorie A2 (maximaal 35KW) (20-24 jaar)
Categorie A (onbeperkt vermogen). (24 jaar of ouder)
Categorie A Code-80 (maximaal 35kw tot 24 jaar)

Je kan al beginnen met motorrijden vanaf de leeftijd van 17 jaar (lichte motor, tot 125cc) en tegelijk je theorie halen. Om deel te nemen aan het praktijkexamen motorrijbewijs dien je wel 18 jaar te zijn. Slagen voor je A1 rijbewijs?
Start vandaag nog met je motorrijbewijs bij Juk Rijopleidingen!

Er zijn totaal drie examens voor het motorrijbewijs, namelijk:

1. Het theorie-examen,

2. Praktijkexamen voor  AVB (Algemene Voertuigbeheersing) 

3. Praktijkexamen voor AVD (Algemene Verkeersdeelname)

Totaal oefenen we op 12 bijzondere verrichtingen, uit 4 clusters. Twee oefeningen kunnen zowel links, als rechtsom gevraagd worden:

Cluster 1

Achteruit parkeren (verplicht)

Cluster 2 
(Langzame oefeningen)

Langzame slalom (verplicht)
Wegrijden uit parkeervak (links- of rechtsom)
Denkbeeldige acht
Halve draai (Links- of rechtsom)
Stapvoets rijden

Cluster 3 (Snelle oefeningen)

Uitwijkoefening (verplicht)
Snelle slalom
Vertragingsoefening

Cluster 4 (Remmen)

Noodstop (verplicht)
Precisiestop
Stopproef

Het motorrijbewijs kent drie categorieën. Het is leeftijdsgebonden welk categorie motorrijbewijs je mag halen. 

Om risico’s bij de jongere bestuurders te beperken zijn er een aantal restricties gesteld aan het vermogen. 

A1 – Lichte motor

Bedoeld voor mensen tussen 18- en 20 jaar. Met een A1-rijbewijs mag je een motorfiets besturen met maximaal 125 cc motorinhoud en een maximaal vermogen van 11 kW.

A2 – Middelzware motor

Met een A2-rijbewijs mag je motorfiets besturen met een maximum vermogen van 35 kW.

Voor de middelzware motor (A2) mag je vanaf 19 jaar rijles nemen, mits je in het bezit bent van het A1 rijbewijs. Als je geen A1 rijbewijs hebt, dan moet je wachten totdat je 20 jaar oud bent. Heb je al een A1-rijbewijs? Dan hoef je niet opnieuw theorie-examen af te leggen.

A – Zware motor

Voor het A-rijbewijs geldt een onbeperkt vermogen. Je mag met alle motoren de weg op.

De minimumleeftijd voor deze categorie ‘zware’ motorrijles bedraagt 21 jaar. Er zijn wel verschillen wanneer je een praktijkexamen mag doen voor het motorrijbewijs. Als je doorstroomt van het A2-rijbewijs naar een A-rijbewijs maar je bent nog geen 2 jaar in het bezit van rijbewijs middelzware motor (A2), dan hoef je niet opnieuw theorie te doen en mag je met 21 jaar praktijkexamen doen. Als doorstroomt en je bent minimaal 2 jaar in het bezit van rijbewijs middelzware motor (A2), dan hoef je ook geen theorie te doen en mag je met 22 jaar een praktijkexamen doen.

Dat wisselt heel erg per persoon. Heb je al een autorijbewijs? Dan heb je al wat verkeersinzicht en ervaring en kan het traject sneller doorlopen worden. 

Je bent welkom bij de bedrijfslocatie van Juk Rijopleiding:

Egersundweg 6b Groningen

Heb je al een autorijbewijs? Dan mag je al beginnen met motorrijles op de weg. Je moet je theorie hebben gehaald voordat je op AVD-examen gaat. Als je geen autorijbewijs hebt, dan moet je bij je theorie eerst behalen voordat je kunt starten met motorrijles.

Voorafgaand aan het AVB-examen is een theorie-certificaat nog niet noodzakelijk

Nee. Voor de motorrijlessen wordt beschermende motorkleding voor de rijschool ter beschikking gesteld. We hebben een motorjas, motorbroek en een helm in diverse maten op voorraad. 
Wel is het raadzaam, dat wanneer je fanatiek bezig bent met je motorrijbewijs, je uiteindelijk zelf je motorkleding koopt. Dat zit altijd lekkerder en uiteindelijk heb je het nodig, nadat je bent geslaagd voor je motorrijbewijs.

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs.

Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte tweewielige motor (A1) en een middelzware tweewielige motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Je mag dan ook op een zware tweewielige motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen.

JUK RIJOPLEIDINGEN

VOLG JOUW MOTORRIJLES IN DE VOLGENDE REGIO'S

Juk Rijopleidingen

LET'S GO!

Schrijf je nu in voor een PROEFLES bij JUK!

Autorijles Groningen Juk Rijopleidingen

Voordat je weggaat...

Heb je nog vragen voor JUK? Of wil je dat wij contact met jou opnemen?