pexels-kindel-media-8550829

Rijbewijs halen met faalangst

Je volgt al een tijd rijlessen en dan geeft jouw instructeur aan dat je klaar bent voor het rijexamen, dan kan dat best wel spannend zijn. Voor velen zal dit moment als spannend ervaren worden, want uiteindelijk gaat het allemaal wel ergens om. Een beetje gezonde spanning is erg normaal in dit soort situaties, maar sommige mensen ervaren dit anders doordat zij een angst hebben om te falen. Dit wordt dan ook wel faalangst genoemd. Mensen die hier last van hebben ervaren vaak:

  • Veel piekeren
  • Klamme handen
  • Vermoeidheid
  • Slecht slapen
  • Gestrest gevoel
  • Hartkloppingen
  • Transpireren
  • Hoofdpijn

Dit zijn nog maar enkele symptomen waar mensen met faalangst hinder van ondervinden. Deze symptomen kunnen natuurlijk ook belemmerend zijn voor het rijexamen. Ondanks dat kun je natuurlijk wel slagen voor je rijexamen, omdat je tegenwoordig een faalangst rijexamen kunt doen bij het CBR. Hierdoor krijg je een eerlijke kans bij je rijexamen.

Hoe werkt een faalangst rijexamen?

Nu we je geïnformeerd hebben over het bestaan van het faalangst rijexamen, wil je natuurlijk ook weten hoe het werkt. Als jij van jezelf weet dat je last hebt van deze angsten, dan kun je bij de rijschool aangeven dat je een faalangst rijexamen wilt gaan doen. Op het moment dat dit bij de rijschool bekend is, kan de rijschool dit examen voor je aanvragen bij het CBR. Zodra je dit examen toegewezen krijgt, gaan er een aantal dingen anders dan bij een gewoon rijexamen. Als we kijken naar de basis, dan is het een normaal rijexamen. Je zal vooral het verschil zien in tijd en begeleiding. Het examen zal een uur en twintig minuten duren, hier zijn 35 minuten voor het examen en de overige tijd voor time-outs. Deze time-outs zijn voor de momenten dat je denkt last te hebben van jouw faalangst. Je kan de momenten zelf aanvragen bij jouw examinator, als je het gevoel hebt deze te moeten gebruiken tijdens je examinering. Ook wordt er gezorgd voor een examinator die getraind is om mensen te begeleiden met faalangst. De examinator neemt de tijd voor je en zal waar nodig je kunnen geruststellen. Waarbij het slagingspercentage normaal gemiddeld 50% is, heeft het faalangst rijexamen een slagingspercentage van 58%. Dit laat zien dat je een eerlijke kans krijgt in het behalen van jouw rijexamen, ook met een faalangst rijexamen kan jij jouw rijexamen halen.

Faalangst bij Juk Rijopleidingen

Mocht je last hebben van faalangst, dan kun je met een gerust hart terecht bij de instructeurs van Juk Rijopleidingen. Laat het ons vooral weten als je last hebt van bepaalde angsten, zoals faalangst, die het volgen van rijlessen of het behalen van jouw rijexamen mogelijk kunnen bemoeilijken. Wanneer wij dit weten, kunnen we gelijk voor je aan de slag en je begeleiden waar nodig. Je bent niet de enige met faalangst of angst om auto te rijden. Schaam je dus niet en geeft het gewoon bij ons aan.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het volgen van rijlessen bij Juk Rijopleidingen? Neem dan contact met ons op via jukrijopleidingen.nl.

Anti-slip cursus auto

Proefles aanvragen bij JUK?

Laten we samen de weg op gaan.

LET'S GO!

Schrijf je nu in voor een PROEFLES bij JUK!