Caravantraining Juk Rijopleidingen

Wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Bij Juk Rijopleidingen kan je jouw rijbewijs BE halen. In welke situaties heb je dit alternatieve rijbewijs nodig, en waarom is het verstandig om hiervoor te kiezen?

Rijbewijs BE halen (aanhanger)

Een aanhanger met een toegestane maximale massa tot 750 kg mag  met rijbewijs B bestuurd worden, ook als de totale massa (trekkend voertuig + aanhanger) boven 3500 kg uitkomt.

Het rijbewijs BE is verplicht wanneer je rijdt met een combinatie (auto + aanhanger) waarvan de toegestane maximum massa (TMM) samen opgeteld meer is dan 3500 kg in geval van een aanhanger waarvan de maximum toelaatbare massa meer is dan 750. 

Om het rijbewijs te halen voor E achter B hoeft er niet apart een theoriecertificaat te worden behaald. Wel moet je er een praktijkexamen bij het CBR met goedgevolg worden afgerond. Om je voor te bereiden op dit examen neem je rijlessen bij de rijschool. Op het moment dat je geslaagd bent voor je praktijkexamen kun je rijbewijs E  achter B aanvragen bij de gemeente, waar je ingeschreven staat.

Wat zijn de eisen voor het behalen van rijbewijs E achter B?

Voor het behalen van het E-rijbewijs hoef je geen theorie-examen te doen. Wel dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs B. Om het rijbewijs BE te halen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Minimale leeftijd van 18 jaar
  • In het bezit zijn van een geldig rijbewijs B

Ben jij klaar om je rijbewijs BE te halen? Schrijf je nu in voor onze opleiding!

Anti-slip cursus auto

Proefles aanvragen bij JUK?

Laten we samen de weg op gaan.

LET'S GO!

Schrijf je nu in voor een PROEFLES bij JUK!

LET'S GO!

Schrijf je nu in voor een PROEFLES bij JUK!